AGV Diesel scooterhelmen: stoere hipheid

AGV Diesel scooterhelmen: stoere hipheid

Vind je de looks van je scooterhelm net zo belangrijk als de rest van je kledingoutfit? Dan zijn deze AGV Diesel scooterhelmen de perfecte fashion-accessoires voor jou! Het Italiaanse jeansmerk Diesel heeft namelijk in samenwerking met helmenmerk AGV een aantal zeer mooie (en originele) scooterhelmen op de markt gebracht. AGV staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit (veiligheid) en Italiaanse flair: van racehelmen voor wereldkampioenen tot ‘brommerpotjes’. Ga dus maar na wat er gebeurd als Diesel ontwerpen gaat maken voor dit helmenmerk. Stoere hippe helmen die simpelweg opvallen! Zie hier de 2013 collectie van deze modieuze samenwerking.

Wtf-viral-video (Quique the Head) van Diesel hoort er natuurlijk bij om de aandacht te trekken voor deze scooterhelmen. Diesel laat (in samenwerking met AGV) goed zien dat “hip” en “stoer” twee eigenschappen zijn die goed te combineren zijn (en elkaar min of meer rechtvaardigen). Het fashion-gehalte van deze scooterhelm zal (alleen al vanwege de prijs) het nodige publiek wegjagen maar laat je echter niet afschrikken door het Diesel-label. De ontwerpen van de AGV Diesel Mowie en de AGV Diesel Hi-Jack helmen zijn geïnspireerd door straaljagers en helikopters en zijn alles behalve zoetsappig. Wat dat betreft heb je dus best een stoer verhaal te vertellen bij je hippe Diesel scooterhelm. Diesel heeft trouwens meer banden met tweewielers: zie deze Ducati Monster maar eens!

AGV Diesel Mowie: de Balotelli helm

agv-diesel-mowie-oranje-big

De AGV Diesel Mowie scooterhelm is al een tijdje op de markt en valt te betitelen als het instapmodel van deze AGV-Diesel collectie. De Mowie-collectie krijgt echter wel elk jaar een update in het kleurenpalette en is verkrijgbaar in modieuze kleurtjes waarmee je gegarandeerd opvalt in het verkeer.

agv-diesel-mowie-oranje

De Mowie scooterhelm is goed te herkennen door de lederen “hanenkam” en verwijderbare nekbeschermer die een koude nek helpt te voorkomen. Dit natuurlijk helemaal fashion-verantwoord vormgegeven door Diesel. Daarnaast valt de inbreng van Diesel terug te vinden in de straaljager-achtige bevestigingsknoppen van het vizier en het bekende logo op de achterzijde van de helm. Stoer, rebels en een tikkeltje fout (op de goede manier). Mario Balotelli?

agv-diesel-mowie-kleurenagv-diesel-mowie-kleuren2

AGV Diesel Hi-Jack: Roger that!

agv-diesel-hi-jack-grijs-wit-big

Bij de AGV Diesel Hi-Jack scooterhelm valt – net als bij de Mowie – de invloed van aviation op. Waar de Mowie een gestileerde straaljagerhelm nabootst, heeft de AGV Diesel Hi-Jack iets weg van een helikopter-helm. De Hi-Jack heeft een grote (dubbel-gelaagde) helmschaal die tot aan de nek rijkt met een mooi afgewerkt vizier die ‘in de helm’ verdwijnt. De gehele binnenkant (en wang-pads) van de Hi-Jack is uitneembaar en wasbaar. De AGV Diesel Hi-Jack scooterhelm is verkrijgbaar in een aantal gelikte “duo-tone” kleurstellingen die een smaakvolle indruk achterlaten in combinatie met de moderne technische elementen op deze helm. Zelfs voor niet-fashionista’s een gave scooter- of motorhelm.

agv-diesel-hi-jack-grijs-wit

Zowel de AGV Diesel Mowie als de AGV Diesel Hi-Jack zijn uiteraard voorzien van AGV’s hoogwaardige fiberglas materialen (voor de beschermende helmschaal) en de hygiënische Dri-lex binnenvoering voor de binnenkant. Bij de Mowie geldt dit alleen voor de wang-pads, bij de Hi-Jack voor de gehele binnenvoering. Ook zijn voor beide modellen diverse getinte en gekleurde vizieren beschikbaar. Wat wil je nog meer?

agv-diesel-hi-jack-kleuren

agv-diesel-hi-jack-kleuren-2

Prijzen:

Je moet er iets meer voor over hebben om er (zo) goed uit te zien. Volgende keer dus geen Diesel jeans maar een Diesel scooterhelm aanschaffen!

AGV Diesel Mowie: € 188,-

AGV Diesel Hi-Jack: € 203,-


Meer informatie, kleuren en online-shop: Diesel website